Financieel inzicht

Financieel inzicht is steeds belangrijker onder de huidige economische en sociale ontwikkelingen. Er wordt immers steeds meer van je verwacht om zelf te zorgen voor jouw inkomen bij financiële tegenvallers of als je met pensioen gaat. Ook de wetgeving op deze punten wordt steeds ingewikkelder. Versoberingen op het gebied van pensioenen, hypotheekrenteaftrek en sociale zekerheid hebben rechtstreeks invloed op jouw financiële toekomst.

Ik geef je graag financieel inzicht in jouw situatie in geval van bijvoorbeeld overlijden, arbeidsongeschiktheid, werkloosheid of als je met pensioen gaat. Samen kunnen we bekijken of de situatie financieel haalbaar is als deze zich voordoet of dat het verstandig is maatregelen te treffen. We kunnen ook samen bekijken of je bijvoorbeeld eerder zou kunnen stoppen met werken of wat je ervoor zou moeten doen om dat wel te realiseren.

Dit financieel inzicht geeft je rust en duidelijkheid en zorgt ervoor dat je weer kunt genieten van de mooie dingen in het leven!

Blijft mijn partner financieel goed verzorgd achter als ik overlijd?

Bij het aangaan van een hypotheek wordt vaak een overlijdensrisicoverzekering afgesloten op basis van de situatie zoals die dan is. In de loop van de tijd verandert er vaak veel, een andere werkgever, meer of minder gaan werken, waardeontwikkeling van de woning, gezinsuitbreiding enzovoort. Dit alles heeft invloed op de financiële situatie als één van beide komt te overlijden. De voorzieningen van de overheid worden steeds beperkter. Wil je graag weten of het bij jullie nog steeds goed geregeld is, zodat jouw partner niet met financiële zorgen achterblijft als jij komt te overlijden? Ik breng het graag voor je in kaart!

Wat gebeurt er financieel als ik arbeidsongeschikt word?

Arbeidsongeschiktheid? Voor de meeste mensen een ver van mijn bed show. Dat is toch via de overheid geregeld, zegt iemand die in loondienst is. Dat overkomt mij niet, wat er ook gebeurt, ik ben er altijd en werk gewoon door, zegt menig zelfstandige.

Arbeidsongeschiktheid komt vaker voor dan je denkt. En er zijn ook situaties in de praktijk dat de zelfstandige toch echt zijn werk voor een korte of langere periode niet meer kan uitvoeren.

Of je dat moet verzekeren? Dat hangt af van het totaal plaatje en het risico dat je wil en kan lopen. Ik laat het graag zien, zodat je daarna zelf een wel overwogen beslissing kan nemen of het wel of niet nodig is een verzekering af te sluiten.

Kunnen we op pensioendatum nog steeds leuke dingen blijven doen?

De meeste mensen hebben veel plannen als ze met pensioen gaan. Sommige willen zelfs wel eerder met pensioen dan de AOW-pensioen datum die nu is vastgesteld. Kan dat ook? En wat heb je dan te besteden? En blijft er dan ook voldoende beschikbaar om bijvoorbeeld de mogelijk oplopende zorgkosten te kunnen betalen. We gaan samen puzzelen om tot een financieel plan te komen waardoor we jouw pensioenwensen waar kunnen maken!

jlos-18

Ik adviseer je graag!