Werkwijze en kosten

Ik leg je graag meer uit over mijn werkwijze. Je kunt er in ieder geval van uitgaan dat je van mij een onafhankelijk, eerlijk en duidelijk advies krijgt, wat is afgestemd op jouw wensen en jouw persoonlijke situatie. Het adviestraject is opgebouwd uit een aantal stappen, het werkt als volgt:

Stap 1: Oriëntatie

In het eerste, vrijblijvende gesprek leg ik je uit wat ik voor je kan betekenen. We bespreken de werkwijze, het proces en de daarbij behorende kosten. Ook nemen we jouw financiële situatie en wensen door. Op die manier kan ik een reële inschatting te maken of ik iets voor je kan betekenen.

Als je na deze kennismaking besluit dat ik jouw financiële dromen waar kan maken, dan maken we afspraken over de vervolgstappen.

Stap 2: Inventarisatie

Vervolgens ga ik verder met het inventariseren van jouw financiële positie. Door het laten invullen van een klantprofiel kan ik nagaan wat jouw kennis en ervaring is met betrekking tot financiële producten en wettelijke regelingen. Ook komen jouw doelstellingen en risicobereidheid aan de orde.

Stap 3: Analyse

In deze fase zal ik de door jouw aangeleverde gegevens analyseren om vervolgens een advies uit te brengen.

Stap 4: Advies

Het advies wordt gebaseerd op de volgende gegevens:

– Het klantprofiel (met daarin opgenomen jouw persoonlijke wensen)
– Zowel jouw huidige situatie als jouw situatie in de toekomst
– Bestaande voorzieningen (privé en door de overheid)
– Wet- en regelgeving
– Fiscale mogelijkheden
– Acceptatie criteria geldverstrekkers/verzekeraars

We nemen samen de uitgangspunten van het advies door. Als deze uitgangspunten juist zijn, wordt het advies uitgebreid doorgenomen, totdat het helemaal duidelijk is. Soms blijkt tijdens het gesprek dat de uitgangspunten net wat anders zijn. Het advies wordt dan aangepast, zodat het helemaal aansluit bij jouw wensen.

Als bij het advies een keuze gemaakt moet worden voor een geldverstrekker of verzekeraar kan ik een keuze maken uit een zeer ruim aanbod van aanbieders.

Stap 5: Bemiddeling

Na jouw akkoord op het advies, zorg ik ervoor dat de betreffende producten worden aangevraagd. Het aanvraagtraject wordt behandeld tot en met het zetten van de handtekening bij de notaris of het afgeven van de polis.

Stap 6: Nazorg

Nadat het product is afgesloten, hou ik je op de hoogte van belangrijke informatie over het product naar aanleiding van bijvoorbeeld wetswijzingen door middel van mijn nieuwsbrief. Als je tijdens de looptijd van het product vragen hebt, kun je altijd contact met mij opnemen. Als de werkzaamheden naar aanleiding van jouw vraag veel tijd in beslag nemen, zullen er kosten in rekening gebracht worden voor deze werkzaamheden. We maken daar samen een afspraak over.

Kosten Jolanda Los Financieel Advies

Financieel advies is belangrijk, er wordt vaak een beslissing genomen voor een lange periode. Ik vind het belangrijk dat je vertrouwen hebt in mij en in mijn werkwijze. Je kunt dat alleen maar bereiken door met elkaar in gesprek te zijn geweest. Daarom breng ik voor het eerste gesprek geen kosten in rekening.

In ons eerste gesprek zal ik de kostenstructuur toelichten en aangeven wat de kosten zijn voor de voor jouw specifieke adviesvraag. Pas na jouw akkoord, zul je van mij een factuur ontvangen voor mijn werkzaamheden. Je zult dus nooit voor verrassingen komen te staan.

Omdat ik een vergelijking voor jou kan maken tussen een groot aantal geldverstrekkers en verzekeraars zullen mijn kosten wat hoger liggen dan van een specifieke bank of verzekeraar. Zij bieden namelijk meestal alleen hun eigen producten aan en bekijken niet of dat het beste product voor jou is qua rente en voorwaarden.

De kosten van onafhankelijke adviseurs lopen uiteen, van uitzonderlijk laag tot bijzonder hoog. Ik kan niet zeggen of een ‘goedkoop’ of ‘duur’ advies wel of niet goed is. Ik kan je wel zeggen dat mijn tarieven goed in de markt liggen. Je krijgt van mij daarvoor een onafhankelijk, eerlijk en duidelijk advies, begeleiding gedurende het gehele traject en ik zal er alles aan doen om jouw wensen uit te laten komen.

In mijn vergelijkingskaarten staat aangegeven wat de kosten van een advies ongeveer zullen zijn. Het gaat daarbij om gemiddelde kosten. In de kosten voor een hypotheekadvies zijn ook de kosten van het afsluiten van aanvullende verzekeringen zoals een overlijdensrisicoverzekering en/of woonlastenverzekering opgenomen.

jlos-18

Ik adviseer je graag!