Verbouwen / Verduurzamen

En dan komt het moment dat jouw woning niet meer helemaal past bij jouw wensen, maar je wil niet verhuizen. De badkamer of keuken zijn gedateerd of de woning wordt te klein bijvoorbeeld vanwege gezinsuitbreiding. Het kan ook zijn dat je aanpassingen wilt doen vanwege je gezondheid, zodat je in jouw woning kan blijven wonen. Of je wilt jouw woning verduurzamen door energiebesparende maatregelen te nemen als zonnepanelen, isolatie of A++ glas.

Wat is verstandig?
Jouw spaargeld gebruiken? De verbouwing financieren met een hypotheek? Of toch kiezen voor een persoonlijke lening? Of zou er via de SVN (www.svn.nl) een optie zijn die voor u interessant is?

Om een goed beeld van de verbouwingskosten te krijgen, is het handig eerst voor jezelf te bekijken hoeveel je er ongeveer aan wilt besteden. Op die manier kun je bij het opvragen van offertes een goede richtlijn aangeven. Mijn advies is meerdere offertes op te vragen en een marge aan te houden van 5% voor onvoorziene kosten.

Het is ook handig om na te gaan of er subsidiemogelijkheden zijn als er energiebesparende maatregelen in je verbouwing zijn opgenomen. Afhankelijk van waar je woont, zijn regelingen voor het doorvoeren van de energiebesparende maatregelen. Op de website van Energiesubsidiewijzer vind je voor welke subsidies jij mogelijk in aanmerking komt.

Ik help je graag om jouw woning weer helemaal af te stemmen aan jouw wensen, zodat je er weer jarenlang met veel plezier kunt wonen. We bekijken samen de verschillende opties en gaan na welke het beste past bij uw situatie.

Hoe kan ik je helpen?

Ik kom graag met je in contact om jouw wensen te bespreken.

Dienstverleningsdocumenten

Het dienstverleningsdocument (DVD) is een standaard document en geeft aan wat de kosten van een advies ongeveer zullen zijn. De inhoud en de opzet van de DVD is wettelijk vastgelegd. JLFA maakt altijd vooraf duidelijke afspraken over de kosten van het advies en de bemiddeling.

Aangesloten bij

U kunt er op rekenen dat ik u kan voorzien van professioneel advies en beschik over al de benodigde diploma’s en certificaten. Ik ben aangesloten bij de volgende instellingen: